Mitt liv med humler (Innbundet)

Forfatter:

Halvor Kristiansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 319
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: A sting in the tale
Oversatt av: Kristiansen, Halvor
ISBN/EAN: 9788232800599
Kategori: Andre dyr
Omtale Mitt liv med humler
Som barn var biolog Dave Goulson nesten besatt av alle former for natur- og dyreliv. Han samlet på alle typer insekter, men det var humlene som fascinerte ham aller mest. I Mitt liv med humler forteller Goulson om sine eventyr og oppdagelser i sitt liv som forsker og ekspert på nettopp humler, på en måte som er så full av humor og smittende vitebegjær at man ikke kan gjøre annet enn å la seg rive med.

Fra barndommens oftest mislykkede eksperimenter til den voksne forskerens banebrytende oppdagelser om humlene, deres gåtefulle liv og ikke minst deres mystiske forsvinning, fører Goulson oss ut i naturen, naturhistorien og vitenskapen. På underholdende og uanstrengt vis belyser han ukjente og uante sammenhenger i insektenes og plantenes globale mikrokosmos, som er like fantastisk som det er skjørt.

Mitt liv med humler er en underholdende og grenseløs kjærlighetserklæring til en liten, men betydningsfull skapning. Med sterkt engasjement og varme forteller Goulson alt som er verdt å vite om humler - og litt til.

Til toppen

Aldri mer skal vi snakke stygt om en humle
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Andre utgaver

Mitt liv med humler
Bokmål Ebok 2016
Mitt liv med humler
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Dave Goulson:

Anmeldelser av Mitt liv med humler

"Svermen av interessante detaljer kombinert med en upretensiøs fortellerstil gjør denne boka til både en advarsel og en sommerlig leseopplevelse. Aldri mer skal vi snakke stygt om en humle. Det er like før vi kommer til å forsøke å klappe den mildt over «pelsen». Men dét kanskje er å tøye sympatien litt vel langt." Fredrik Wandrup, Dagbladet

Les hele anmeldelsen her

"...jeg overbevist om én ting: Dette er boken du skal sitte i hagen eller på balkongen din og lese, mens du lokker til deg våryre humler med nyinnkjøpt lavendel." Hilde Østby, Aftenposten

Til toppen