Forfatter: , , , , , , , og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202597337
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Norsk
Nivå: Vg1
Komponent: Grunnbok
Omtale Moment vg1 (2020)
I Moment Vg1 viser vi elevene at norskfaget krever å kunne tenke selv og lese kritisk og aktivt – en kompetanse som er både nyttig og nødvendig i det moderne mediesamfunnet. Dybdelæring er en sentral del av den pedagogiske metoden, og læreverket forklarer godt slik at elevene kan forstå faget når de leser på egenhånd. Moment dekker hele læreplanen til norsk vg1 fagfornyelsen LK20.

Aktiv og kritisk lesning
En god leser tenker selv, men er også i stand til å bli inspirert av andres ideer og overbevist av gode argumenter. Læreboka inneholder et eget kurs om kritisk lesing og har mange konkrete eksempler. Dette er grunnleggende kompetanse for demokratisk medborgerskap.

Kildekritiske fagtekster
I Moment vg1 er det et eget kurs om å bygge opp en fagartikkel. Kurset dekker alt fra tekstbinding, hva en god innledning og avslutning skal inneholde, til hvordan elevene skal være kildekritiske og hvordan de bruker og refererer til kilder i egne tekster.

Argumentasjon og retorikk
Argumentasjon og retorikk har en sentral plass i Moment fra og med vg1. Elevene lærer hvordan de bruker kunnskaper om retorikk og argumentasjonsanalyse for å vurdere alle former for skriftlig og muntlig kommunikasjon. Denne kunnskapen er sentral for å kunne forholde seg aktivt og kritisk til virkeligheten.

Skjønnlitteraturens verden
Moment
gir elevene en original innføring i skjønnlitteraturens verden. Gjennom grundige leseeksempler får elevene bli med inn i tankeprosessene til en erfaren litteraturleser.

Digitale ressurser til norskfaget
Rike digitale ressurser med oppgaver, mer fordypning for elever og ressurser til undervisningen for lærer: Moment Elevnettsted (2020) og Moment Lærernettsted (2020). Elevnettstedet er gratis.

Digitale utgaver av læreboka

Den digitale utgaven av læreboka, Moment vg1 Unibok (2020) har god funksjonalitet som støtter elevenes leseforståelse, og lærebokteksten og de skjønnlitterære tekstene er lest inn. Læreboka finnes også som Moment vg1 Brettbok (2020).

Forfatterne har solid faglig kompetanse og bred undervisningserfaring
Lars August Fodstad, Martin Minken, Audhild Norendal, May Lånke, Camilla Gudmundsdatter Magnusson, Marte Blikstad-Balas, Tor Ivar Østmoe, Ole Hjortland og Pål Antonsen. Les om alle forfatterne på cdu.no

Bla i boka og les mer om læreverket Moment norsk (Fagfornyelsen LK20) på cdu.no/vgs.

Til toppen