Moonwalking med Einstein (Innbundet)

kunsten å huske alt

Forfatter:

Nina Aspen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 271
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Moonwalking with Einstein
Oversatt av: Aspen, Nina
ISBN/EAN: 9788275475990
Kategori: Teknikk og populærvitenskap
Omtale Moonwalking med Einstein
Moonwalking med Einstein tar leseren med på en fascinerende reise gjennom minnets kulturhistorie, fra romeren Cicero og hans teknikk for å memorere en tale og til middelalderens vitenskapsmenn, som utarbeidet metoder for å kunne memorere bøker i sin helhet. Ved å bruke metoder som i stor grad har blitt glemt, viser Foer oss at vi ved relativt enkle grep kan forbedre vår hukommelse i dramatisk grad. I en tid hvor de elektroniske hjelpemidler truer med helt å erstatte vår individuelle hukommelse, fremstår Foers forsøk på å revitalisere den glemte kunst å huske som et heroisk prosjekt. Moonwalking med Einstein bragte Joshua Foer til topps i U.S. Memory Championship, og i neste omgang leseren til å gjenoppdage og verdsette en gave vi alle har i vår besittelse, men som altfor ofte unnslipper vår bevissthet.

Til toppen

Andre utgaver

Moonwalking with Einstein
Engelsk Heftet 2012
Moonwalking med Einstein
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser Moonwalking med Einstein

«Helt fenomenalt … dels er denne boken så inntagende ved at den så tydelig viser hvordan hukommelse og forståelse ikke er to forskjellige ting, men at det å utvikle evnen til å resonnere og tenke går hånd i hånd med evnen til å oppbevare informasjon.»
Bill Gates

 «Hvis du liker å lese ‘stimulerende, engasjerende, klartenkt, tilgjengelig høykvalitets’ bøker om vitenskap, da vil du ganske enkelt elske denne.»
The Guardian

«Foers fortellekunst er smart og morsom (…) og næres av en art humanisme som gjør forfatteren i stand til å behandle hjernens mysterier innenfor en bred filosofisk og kulturell kontekst.»
The New York Times

Til toppen