Morderjakt og mediemakt (Heftet)

Journalistisk metode, sjanger og etikk i dekningen av Orderudsaken

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202256623
Kategori: Medie- og kommunikasjon
Omtale Morderjakt og mediemakt

Morderjakt og mediemakt er en dokumentar- og debattbok, som også er velegnet for studenter i journalistikk og mediefag. For å forstå mediemakt, journalistisk metode og presseetikk er ingenting så viktig som et godt case.

Orderudsaken er et godt case. Orderudsaken er en historie fra virkeligheten som fikk stor mediedekning. Hvordan ble enkeltoppslagene gravd fram? Hvordan ble opplysninger formidlet og presentert for publikum? Hvilke etiske utfordringer og problemer lå i innsamling og presentasjon?

I denne boka reiser forfatterne sentrale presseetiske spørsmål. De viser hvordan kriminalgåter fra virkeligheten blir tilpasset medienes form- og sjangerkrav og hvordan kriminaljournalistikk i vår tid drives.

Mediene var ikke bare formidlere i denne saken. De var også arenaer for utspill og maktkamp, og de var selv aktører, gjennom egen etterforskning, kommentarer, valg og vinklinger. Som mediebegivenhet belyser Orderudsaken forholdet mellom journalister, forsvarsadvokater og politi/påtalemyndighet.

Til toppen

Flere bøker av Svein Brurås, Lars Arve Røssland og Helge Østbye: