Mørket er min venn av Jan Erik Thoresen (Ebok)
Ebok

Mørket er min venn (Ebok)

en grenselos forteller

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.19 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243008595
Kategori: Historie
Omtale Mørket er min venn
Basert på Ragnvald Thoresens detaljerte dagbok, samtaler og artikler har sønnen skrevet denne intense skildringen, som lar leseren komme de legendariske grenselosene tett inn på livet.

Da tyske tropper okkuperte Norge, ble det raskt nødvendig å evakuere ulike grupper mennesker. Våren 1942 gjorde tyskerne Englandsfarten nærmest umulig, men flyktningetransporten til det nøytrale Sverige fortsatte så lenge krigen varte.

En av dem som engasjerte seg sterkt i denne virksomheten, var Ragnvald Thoresen, en bokser og lasterbileier fra Kampen i Oslo. Med Gestapo i hælene bygget han ut forsyningslinjer, fraktet våpen, medisiner, mat, penger og viktige meldinger til og fra Sverige.

Ikke sjelden forsøkte Gestapo å plante provokatører blant flyktningene for å avdekke smuglerruter og personer som var involvert. Mange kom seg unna i tide, men noen ble også tatt. Noen ble torturert og skutt mens andre ble sendt til tvangsarbeid i tyske leire eller havnet på Grini, Falstad eller i norske fengsler.
Jan Erik Thoresen er redaktør og kommunikasjonsrådgiver. I en årrekke har han vært ansvarlig redaktør av flere fagtidsskrifter. Han har forfattet flere jubileumsbøker.

Til toppen