Mørkets rike (Innbundet)

Reportasje fra Nord-Korea

Forfatter:

Kirsti Vogt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nothing to envy
Oversatt av: Vogt, Kirsti
ISBN/EAN: 9788202333195
Kategori: Historie
Omtale Mørkets rike

Nord-Korea er et av de mest hemmelighetsfulle land i verden i dag. Journalisten Barbara Demick tar oss med inn i et samfunn få kjenner og viser hvordan det er å leve i dette undertrykkende og totalitære regimet. I Mørkets rike følger vi livet til seks nordkoreanere over en periode på 15 år. De forelsker seg, stifter familier og har sine drømmer, men det viktigste er kampen for å overleve.

Den store lederen Kim Il-sung døde i 1994 og Kim Jong-il tok over makten. I hungerskatastrofen 1995-98 døde opp mot to millioner mennesker, over ti prosent av befolkningen. Det er sterke øyeblikk når disse menneskene én etter én, innser hvordan de hele livet er blitt manipulert av regjeringens propaganda. I desperasjon rømmer de landet. En av dem kommer seg over grensen og finner en skål med mat til hunden på gården. Sjokkert innser hun at hundene i Kina får bedre mat enn menneskene i Nord-Korea. Et satellittfoto over Asia om natten glitrer av lys, men det er en mørk flekk på bildet – der er Nord-Korea.

Mørkets rike er en unik fortelling som skildrer livet i dette lukkede landet.

Til toppen

...en dokumentarisk verdi som er uovertruffen.

Trønder-Avisa

Andre utgaver

Mørkets rike
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser Mørkets rike

"... ei bok med lesbarhet som er fullt på høyde med mange litterære verk, men som i tillegg har presise kildehenvisninger, bilder av enkelte kilder og en dokumentarisk verdi som er uovertruffen."
Espen Leirset, Trønder-avisa

“Barbara Demick har levert en avslørende, gripende og høyst levende skildring, hvor de anonyme nordkoreanerne fremstår som vanlige mennesker, og hvor deres grufulle livsbetingelser endelig legges usensurert frem.”
Sten Inge Jørgensen, VG

"Demick er flink til å få med de små detaljene som får nakkehårene til å reise seg. De spennende historiene gjør det ofte vanskelig å legge boken fra seg."
Fredrik Strøm, Telemarksavisa

"Dette er en bok til å bli skremt av, bli klok av, bli fengslet av - den gir god lesning, ikke minst takket være Kirsti Vogts oversettelse".
Jon Rognlien, Dagbladet

"... dette er en bok som anbefales på det sterkeste. Fordi den forteller om den håpløse situasjonen vanlige nordkoreanere befinner seg i."
Amund Trellevik, Universitas

"... hun bygger sin historie på beretningene til seks nordkoreanere som lyktes å flykte fra en av de fattigste provinsene i nord. Dette har hun krysset opp egne observasjoner, tallrike andre kilder og fortellingen virker troverdig i all sin gru."
Johan O. Jensen, Adresseavsien

"Mørkets rike er en unik - denne gang er begrepet berettiget, siden det finnes få substansielle innsideberetninger fra samtidens Nord-Korea - fortelling om livsløgn, overlevelse og mot, basert på identifikasjon, tillit og renhårighet mellom skjebnedramaets hovedpersoner og samtidskronikøren. Du tror det ikke før du leser det, og kanskje selv ikke da."
Stian Bromark, Prosa

"... en grundig og velskrevet beretning."
Per Ivar Henriksbø , Gudbrandsdølen Dagningen

"Mørkets rike er et mirakel av en bok. Den kan ikke anbefales sterkt nok."
Per Valebrokk, E24

Til toppen