Motstanderens død (Innbundet)

roman

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 283
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Der Tod des Widersachers
Oversatt av: Dahl, Sverre
ISBN/EAN: 9788275474870
Kategori: Romaner
Omtale Motstanderens død
Motstanderens død ble skrevet mens Hans Keilson oppholdt seg i skjul for tyskerne i Nederland under krigen. Roman er for en stor del basert på Keilsons egne erfaringer: en smertefull, klarsynt og mørk humoristisk beretning om forfatterens opplevelser som jøde i 1930-tallets Tyskland. Motstanderens død er en ekte moderne klassiker og et glemt moderne mesterverk: et bitende psykologisk portrett av en ung mann som hjelpeløst fascineres av sin navnløse og stadig mektigere "motstander", og en skremmende skildring av livet slik det artet seg under Hitlers vei mot makten.

Til toppen

Andre utgaver

Motstanderens død
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Hans Keilson:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser av Motstanderens død

"Litterært sett er boka både i stil og tone på høyde med det beste av mellomkrigstidens litteratur."
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Sjelden eller aldri har et slikt brutalt panorama blitt skildret så nyansert og følsomt. Hans Keilson er en av verdens aller fremste forfattere.»
The New York Times

«Et av de mest dypsindige litterære forsøkene hittil på å forstå nazismens brutalitet. Keilsons roman utforsker det ambivalente forholdet mellom offer og overgriper og skildrer hatet som vokser i hovedpersonen, slik andre forfattere skildrer kjærligheten.»
TIME Magazine

«Motstanderens død demonstrerer Keilsons evner som historieforteller og hans sans for den perfekt illustrerende (og overraskende) detaljen. Men fremfor alt viser boka hans unike og nyanserte innsikt i menneskesinnet.»
The New York Times

«Det er på høy tid at denne klassikeren utgis på nytt. En psykologisk subtil og skarp fortelling om fornektelse og fortvilelse i møte med Hitlers økende makt. Den eksistensielle dybden i teksten får oss til å tenke på Camus, den fabulerende absurditeten minner om Kafka eller Beckett.»
Kirkus Reviews

«En uforglemmelig bok. Med Motstanderens død har Hans Keilson skapt en Kafka-lignende fabel med vedvarende kraft.»
Daily Telegraph

«En dyp og intens roman. Forfatterens briljans – eller ja, geni – ligger i at han klarer å fremstille enorme motsetninger i en nær og menneskelig skala.»
Sunday Times
 

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: