Mottaket (Innbundet)

roman

Forfatter:

Tor Edvin Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 206
Forlag: Z-forl.
Språk: Bokmål
Oversatt av: Dahl, Tor Edvin
ISBN/EAN: 9788293187189
Kategori: Romaner
Omtale Mottaket
Enda så mye som er sagt og skrevet om flyktningepolitikken og innvandringen, her er den stemmen som ennå ikke er hørt, den første romanen fra et norsk asylmottak.
Du får vite hvordan det er å leve i et flyktningmottak, og hvordan de ser på oss.
Boken forteller om de mørke og vanskelige følelsene og tankene en flyktning kjemper med, noe som ofte fører til kraftige og eksplosive reaksjoner og handlinger. Selv om dette er fiksjon skildrer boken mye av det som har skjedd både i mottaket i Harstad - dit handlingen er henlagt - og i mottak andre steder i landet. En helt nødvendig bok.
Nathan Haddis Mogos er opprinnelig fra Etiopia. Hans foreldre var eritreere. Under krigen mellom Etiopia og Eritrea 1998 mistet familien alt de eide og ble deportert til Eritrea. Der studerte Mogos litteratur og engelsk ved universitetet, men måtte siden flykte gjennom flere land i Afrika før han kom til asylmottaket i Harstad. Her bodde han i nesten to år mens han ventet på svar på søknaden om oppholdstillatelse.
Mogos har skrevet boken på engelsk, og Tor Edvin Dahl har oversatt den til norsk. Nathan har fått oppholdstillatelse i Norge og bor nå i Tromsø.

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: