Muséhagen i Bergen (Innbundet)

levende botanikk i over hundre år

Forfatter:

, og

Miranda Bødtker (Illustratør)

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 190
Illustratør: Bødtker, Miranda
Forlag: Skald
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279592372
Kategori: Historie
Omtale Muséhagen i Bergen
Ved overgangen fra 1800 til 1900-tallet ble Muséhagen i Bergen anlagt rundt Bergens Museum på Nygårdshøyden. Over hundre år senere er den intime og velholdte hagen en av byens vakreste og mest besøkte grønne lunger. Boken "Muséhagen i Bergen" samler historien om den unike botaniske hagen, og gis ut i forbindelse med muséets jubileum "150 år på Høyden".

Muséhagen ble anlagt sent i 1890-årene etter mønster av store botaniske hager på Kontinentet. Hovedfokus den gang var på norsk flora, men man stilte også ut bautaer, runesteiner og steinkors. Da Plantehuset sto ferdig i 1901, ble det også mulig å vise tropenes eksotiske frodighet. I årene 1925 til 963 ga nye anlegg plass til flere eksotiske arter, og særlig vakte mesterverket Vannhagen oppsikt. Muséets botanikere, gartnere og hage-arbeidere har med bidrag fra Bergen kommune og generøse givere skapt en unik arena for levende botanikk som fortsatt bevarer sitt særpreg.

I kjølvannet av fredningen av hagen i 2014 ønsket forfatterne å samle kunnskapen om hagens historie. Boken inneholder en rekke historiske fotografier og tidligere upubliserte akvareller av Miranda Bødtker, og utgjør et viktig bidrag til historien om byens botaniske samlinger og utstillinger.

Til toppen

Flere bøker av Per M. Jørgensen, Dagfinn Moe og Per Harald Salvesen: