Musikkundervisningens didaktikk (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202270384
Kategori: Pedagogikk
Fag: Estetiske fag, Praktisk-estetiske fag, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Omtale Musikkundervisningens didaktikk

Å være musikkpedagog er en utfordrende jobb, enten man er musikklærer i grunnskolen eller i videregående skole, instruktør på et rockeverksted, fløytelærer i kulturskolen, dirigent for et mannskor, eller man jobber innenfor en annen av de utallige formene for musikkpedagogisk virksomhet som finnes i dagens samfunn.

Det krever selvsagt gode musikkfaglige kunnskaper for å gjøre en god jobb, men som musikkpedagog vil man også trenge andre kvalifikasjoner: Man må kunne tilrettelegge for andres læring, slik at elevene, deltakerne, korsangerne eller hva man nå velger å kalle dem, kan utvikle seg musikalsk og menneskelig. Det er mange valg som må foretas, og det er mange hensyn å ta. Det er dette didaktikken dreier seg om.

Forfatterne av denne reviderte utgaven av Musikkundervisningens didaktikk gir en bred innføring i dette store feltet, og legger særlig vekt på å vise det mangfoldet av innfallsvinkler og til dels motstridende synspunkter som preger musikkdidaktikken. Hensikten er å sette i gang refleksjoner omkring egne meninger og egen praksis hos leseren.

Til toppen

Flere bøker av Ingrid Maria Hanken og Geir Johansen: