Når havet stiger av Jim Lynch (Ebok)
Ebok

Når havet stiger (Ebok)

Forfatter:

Bodil Engen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The highest tide
Oversatt av: Engen, Bodil
ISBN/EAN: 9788281693074
Kategori: Romaner , Romaner og Dokumentar og fakta
Omtale Når havet stiger

En uforglemmelig natt sniker 13 år gamle Miles O’Malley seg ut av huset for å utforske fjæra i Puget Sound på jakt etter skalldyr. I stedet oppdager han noe svært usedvanlig: en sjelden kjempeblekksprut.

Han blir straks en lokal kjendis, og hans synske venninne Florence spår at enda flere forbløffende oppdagelser er i vente – tegn på at den høyeste tidevannsbølgen på femti år er underveis.Journalister flokker seg nysgjerrig rundt gutten, som tilskrives profetiske evner.

Men Miles er bare en tenåring som svermer for nabojenta og bekymrer seg for at foreldrene hans skal skilles og at alt han er glad i skal forsvinne. Mens havet byr på stadig nye overraskelser, sliter Miles med mysteriet det er å bli voksen.

Til toppen

Andre utgaver

Når havet stiger
Bokmål Innbundet 2014

Flere bøker av Jim Lynch:

Anmeldelser Når havet stiger

«Nydelig debutroman om et skjebneår for en uvanlig gutt og naturen omkring ham. Som leser er du fast allerede i åpningskapittelet. En stakkars leser kan bli på gråten for ikke å ha satset på marinbiologi. (...) Jim Lynch er på kort tid blitt et stort forfatternavn. Han har sprell levende, mer eller mindre skakke karakterer innbakt i humor, levd liv og dødsviktige temaer. Han sies å observere som en journalist og skrive som en poet.»
Berit Kobro, VG

  «Debutromanen til amerikanske Jim Lynch er rett og slett til å ta pusten fra en; så annerledes, så velskrevet og så gripende! Aldri har jeg lest noe som likner. (...) Forfatteren har så til de grader maktet å beskrive verden sett fra et barns synsvinkel at vi gripes fullstendig om hjerterota. Det er det som er denne bokas styrke og egenart, at den aldri forlater barnet som forteller, med sine enkle og rett-fram-beskrivelser av egne behov og voksnes merkverdigheter. (...) Boka er så betagende at det kjennes trist når den er ferdiglest.»
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

 «Livet i fjæra blir aldri det samme etter å ha lest denne klekkelig kloke og kostelige romanen (...). Romanen strutter av troverdige mennesker i et drama som kaller både på latter og gråt. Men først og fremst er dette en hyllest til den vidunderlige nysgjerrigheten og gløden i en gutts godvilje.»
Stein Roll, Adresseavisen

Til toppen