Næringsmiddelkjemi (Heftet)

Forfatter:

og

Torill Børnes (Illustratør) Einar Evar (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 218
Illustratør: Børnes, Torill og Evar, Einar
Forlag: Yrkeslitteratur
Språk: Nynorsk / Bokmål
ISBN/EAN: 9788258405860
Omtale Næringsmiddelkjemi
Industriell bearbeiding av matvarer består av prosesser som utnytter kjemiske og fysiske egenskaper hos matvaren. Kunnskap i kjemi og forståelse av grunnleggende kjemiske prinsipper gir innsikt i hvorfor og hvordan de ulike bearbeidingstrinnene skal gjennomføres. Det å forstå kjemien betyr også at det blir lettere å forstå viktige deler av andre fag: mikrobiologi, hygiene, råvarebehandling, prosesslære og hva som påvirker kvaliteten på en ferdigvare. Kunnskaper i kjemi er også en forutsetning for kunne ta del i viktige deler av diskusjonen om den teknologiske utviklingen i samfunnet. Boka brukes i den videregående skolen, men passer for alle som vil få en innføring i faget.

Til toppen