Narrativ etikk og profesjonelt hjelpearbeid (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 205
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205415669
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Narrativ etikk og profesjonelt hjelpearbeid
Denne boken presenterer og diskuterer sentrale perspektiver fra narrativ etikk og disse perspektivenes betydning for profesjonelt hjelpearbeid.

Det er en sentral forestilling innenfor narrativ etikk at menneskers livsfortelling konstrueres og gis mening på liknende vis som litterære fortellinger. Ifølge den narrative etikken spiller fortellinger ? både de vi selv lever ut, og de som blir formidlet gjennom andre eller kulturen vi tilhører ? en avgjørende rolle for hvordan vi oppfatter og vurderer det som skjer rundt oss, og for hva vi selv velger å gjøre i en konkret situasjon.
Forfatteren synliggjør denne sammenhengen mellom fortelling, persepsjon, identitet og handling. Hensikten er å belyse hva som kan gå galt i profesjonelt hjelpearbeid, og hva som kan fremme en positiv endring i menneskers liv.
Boken er først og fremst rettet inn mot helse- og sosialfeltet og de moralske utfordringene som følger av å ha en hjelpende rolle i møte med mennesker som opplever sykdom og andre kriser som griper inn i deres livshistorie. Mange av perspektivene fra den narrative etikken vil imidlertid være relevante også for andre som ønsker å reflektere over mulige måter å forstå egne og andres livserfaringer på.

Til toppen