Nasjonal klassereise av Hedvig Skonhoft Johannesen (Ebok)
Ebok

Nasjonal klassereise (Ebok)

Mette-Marit og politikkens abdikasjon

Serie: Stemmer 3

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.19 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788203355004
Kategori: Politikk og samfunn og Dokumentar og fakta
Omtale Nasjonal klassereise
"Mette-Marit og hennes kvinnerolle forteller om et Norge som har endret seg til et nyrikt samfunn i en nasjonal klassereise hvor veldedighet og verdighet er botsøvelser, mens solidaritet, nøkternhet og likeverd ikke lenger er på agendaen."

Mette-Marit står i en helt unik stilling som kronprinsens kone. Alt hun gjør, sier og ikler seg blir gjenstand for offentlig disseksjon.

Den tredje pamfletten i Aschehougs "Stemmer"-serie tar for seg HKH kronprinsesse Mette-Marit, som ikon, som kvinne, som forbilde og som speilbilde av nasjonen hun representerer. Sosiolog Hedvig Skonhoft Johannesen ser nærmere på blant annet medias forhold til Mette-Marit, men retter også søkelyset mot den politiske debatten i Norge der en reell diskusjon om monarkiet ser til å utebli.

I år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. I forbindelse med jubileet utgis "Aschehoug Stemmer", en serie med 12 utgivelser - én for hver måned - skrevet av 12 kvinner som vil bidra til den offentlige debatten. "Stemmer" er en arena for dagens samfunnsspørsmål. Tekstene kan leses frittstående, men samlet vil de gi et bilde av hva som rører seg i Norge i 2013. Prosjektet handler ikke om hva det vil si å være kvinne, men hva kvinner vil si. "Teksten føles nødvendig her og nå. (...) Det er forfriskende å lese et essay i bokform som føles så ferskt, som er så oppdatert i referansene."
Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen

"Skonhoft Johannesen har gitt et prisverdig bidrag til forståelsen av [Mette-Marits og Sonjas] posisjon."
Andreas Wiese, Dagbladet

"Ukens mest interessante lille bok er sosiolog Hedvig Skonhoft Johannesens 'Nasjonal klassereise. Mette-Marit og politikkens abdikasjon' som kom i går."
Knut Olav Åmås, Aftenposten

"Dette skriftet bør provosere og stimulere til diskusjonar. I ytste konsekvens er det ei ytring om korleis kyrkja møter det moderne mennesket i dag. Kven er dette for? Alle som nokon gong har opplevd at kyrkja gjennom sitt språk, sin liturgi og sin praksis verkar eksluderande. Alle som lurer på kva eit feministisk perspektiv på teologien kan vere. Alle som ønsker at kyrka ikkje berre skal vere ein stad for trygg tru, men også ein stad å kome med sin tvil."
Marit Kaldhold, Sunnmørsposten

Til toppen

Bøker i serien