Naturressursenes økonomi (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 505
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205468337
Kategori: Sosialøkonomi og Økonomi og ledelse
Omtale Naturressursenes økonomi
Ny og aktuell bok om bruk og forvaltning av Norges naturressurser i et samfunnsøkonomisk perspektiv.

Norge er et rikt land, mye takket være rike naturressurser og god forvaltning. I denne boken analyseres bruk og forvaltning av naturressurser i et samfunnsøkonomisk perspektiv. Siktemålet er å gi kunnskap om det ressursrike landet Norge og økonomien og institusjonene i de naturressursbaserte næringene, og ikke minst gi det nødvendige teoretiske grunnlaget for økonomisk analyse av utnyttingen og forvaltningen av naturressursene.
Målgruppen er universitets- og høyskolestudenter, beslutningstakere og analytikere.

Naturressursenes økonomi har 14 kapitler, og den starter med to oversiktskapitler over fagområdet ressursøkonomi og betydningen av naturressursrikdommen for norsk økonomi. Deretter behandles betinget fornybare naturressurser som fisk, skog og økosystemtjenester, og så de fornybare naturressursene vannkraft, oppdrettsfisk og jordbruk. Boken avsluttes med to kapitler om de ikke-fornybare ressursene olje og gass og mineraler.

Boken er redigert av Ola Flåten, professor ved UiT Norges arktiske universitet, og Anders Skonhoft, professor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Til toppen