Navnenes hus (Innbundet)

Forfatter:

Merete Alfsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 291
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: House of names
Oversatt av: Alfsen, Merete
ISBN/EAN: 9788232801794
Kategori: Romaner
Omtale Navnenes hus
En hær skal ut i krig. Havna er full av skip, våpnene blinker i sola. Gudene lover medvind for flåten, ærefull seier i kampen. De krever bare et offer først. Kong Agamemnon gir dem det de ber om: På bryllupsdagen blir hans egen datter Ifigenia ført til offerbenken.

Historien om kong Agamemnons og hans familie er en av dystreste og mest dramatiske i den greske mytologien. I Navnenes hus gir av vår tids største romanforfattere nytt liv til denne overveldende historien, så intenst at vi kjenner karakterenes sorg, hat og hevntørst dypt i kroppen. Den utro dronning Klytaimnestra sørger over datteren samtidig som han planlegger hevnmordet på ektemannen. Sønnen Orestes rømmer og må gå i eksil etter drapet på Agamemnon. Mens Elektra våker over moren Klytaimnestra og hennes elsker Aigistus med kaldt hat og tålmodig langsomhet, mens hun venter på at broren skal vende tilbake, slik at hun kan holde alles skjebne i sine hender.

Colm Tóibín har skrevet er en rystende og intenst fengslende roman om lengsel, begjær og svik -spennende som en thriller, voldsom som Game of Thrones, levende som Knausgårds bibelscener i En tid for alt og klokt og kompromissløst om et Ibsen-stykke. Navnenes hus er et moderne mesterverk av en roman.

Til toppen

Andre utgaver

Navnenes hus
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Colm Tóibín:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: