Nede i himmelen (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 268
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249507740
Kategori: Romaner
Omtale Nede i himmelen
Blokkene om natten

Tove Nilsen vender tilbake til miljøet på Bøler og personene fra romanene "Skyskraperengler", "Skyskrapersommer" og "G for Georg", i en mer selvransakende oppvekstroman.

Det er vinteren 1968, vinteren før månelandingen. Goggen er kommet hjem fra straffeoppholdet på Bastøy, dit han ble sendt for å ha knivstukket faren sin. Han og Tove er i sekstenårsalderen. Hjemme hos Tove, i treromsleiligheten i åttende etasje i blokken på Bøler, vanker utenlandske sjøfolk, det er dekkede bord og raushet, men om nettene krangler foreldrene inntil det fysisk truende, og moren forventer datterens lojalitet. Goggen er den eneste Tove kan stole på, men i løpet av denne vinteren blir de ugjenkallelig drevet fra hverandre.

Konfronterer fortiden
Tove Nilsen vender tilbake til blokkene på Bøler og miljøet og personene fra romanene Skyskraperengler, Skyskrapersommer og G for Georg. Samtidig overrasker hun med nye innfallsvinkler og en tilbakeskuende forteller som tar en konfrontasjon med fortidens mørkere sider. Dette erindringsgrepet løfter romanen Nede i himmelen. Den voksne fortelleren vil finne ut hvorfor det gikk som det gikk med Tove og Goggen. Hvorfor skulle de ende som uløselighetene i geometrien?

Kjernestoff i nytt lys
Drabantbymiljøet og Oslo fra slutten av sekstitallet blir gjenskapt på en troverdig måte i denne boka, gjennom levende tidsscenarier og erfaringer man kjenner på kroppen. For forfatteren går inn i sitt kjernestoff med våkenhet og språklig presisjon. Samtidig gjør Tove Nilsen det kjente landskapet nytt. Dette er en av hennes beste bøker.

Til toppen

Andre utgaver

Nede i himmelen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Nede i himmelen
Bokmål Heftet 2011
Nede i himmelen
Bokmål Ebok 2011

Flere bøker av Tove Nilsen:

Du vil kanskje også like

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: