Nøkken (Innbundet)

Forfatter:

Vibeke Saugestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 686
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The nix
Oversatt av: Saugestad, Vibeke
ISBN/EAN: 9788205488694
Kategori: Romaner
Omtale Nøkken

Kåret til en av de mest leseverdige bøkene i USA i 2016. En episk beretning om USA i endringens tidsalder, fra en av de mest lovende forfattertalentene i vår tid. 


Samuel Andresen-Anderson er 11 år gammel da moren Faye plutselig reiser fra ham og faren. Det skal gå tyve år før han ser henne igjen. Når hun kaster en stein etter en republikansk presidentkandidat, dukker navnet hennes opp på alles lepper. 

Mediene beskriver Faye som en radikal hippie med en broket politisk fortid, men så vidt Samuel vet, var moren hans en helt alminnelig pike fra Iowa som giftet seg med ungdomskjæresten. Men når Samuel begynner å grave i familiens historie, en reise som tar ham fra den amerikanske landsbygda på 50-tallet, via ungdomsopprøret i Chicago i 1968 og helt til det kalde Nord-Norge der bestefaren hans kom fra, finner han hemmeligheter som tvinger ham til å se sin mor - og seg selv - i nytt lys. 

Nøkken er et rørende episk storverk om et USA i endringens tidsalder, og samtidig en skarp og øm skildring av vennskap og morssavn; tilhørighet og altoppslukende kjærlighet; om det å drømme om noe stort, og stadig se det du elsker forsvinne. 

Da Nathan Hill debuterte med Nøkken, høstet han strålende kritikker, og ble sammenliknet med episke fortellere som Jonathan Franzen, John Irving og Charles Dickens. 

Kåret til årets bok 2016 av The New York Times; Washington Post; The Guardian; Huffington Post; Amazon; Library Journal; Chicago Tribune; USA Today; Newsday; BuzzFeed; Entertainment Weekly

Til toppen

Nathan Hills debutroman er en ren nytelse.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

The nix
Engelsk Heftet 2017
The nix
Engelsk Heftet 2017
Nøkken
Bokmål Ebok 2017
Nøkken
Bokmål Heftet 2018
Nøkken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: