Nokpunktet (Heftet)

essays om helse og verdighet

Serie: Aktuell 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 195
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788215017532
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Nokpunktet
Et effektivt kampskrift for det ufullkomne mennesket og det rause samfunnet.

For høye forventninger og for strenge krav skaper en ny diagnoseliste: pliktsykdommer, for mye vilje-sykdommer, mangel på lek-sykdommer, dårlig samvittighet-sykdommer, å ikke bli sett-sykdommer, mangel på verdighet-sykdommer, mangel på mening-sykdommer, kjærlighetsbrudd-sykdommer.

Forfatteren mener høye forventninger og krav til liv og samfunn er med på å skape nye helseproblemer, og at vi blir syke av å hele tiden skulle være så flinke. Han vil med denne boken slå et slag for det han kaller nokheten, en mentalitet preget av takknemlighet, glede, måtehold, og at nok er godt nok. Boken inngår som siste bind i en trilogi med Rød resept (1999) og 0-visjonen (2003). Har litteraturlister.

Til toppen

Anmeldelser Nokpunktet
"Vår mest kjente sosialmedisiner slår til igjen! Jeg fascineres av Fugelli. Han sier meg ting. Jeg skrur opp lyden når han er i radio, jeg følger intenst med når han er på tv. Jeg lytter spent når han holder foredrag. Han forenkler kompliserte sammenhenger til påstander det er lett å begeistres over eller ta avstand fra. Han leverer."
Stein Aabø, Dagbladet

"Og så begynner det virkelig å ta av når professoren går løs på helsismen, her får Fugelli utfolde seg på sitt aller beste."
Jon Øystein Flink, Klassekampen

"Fugellis «nokpunkt» kjennetegnes av en gyllen middelvei, men i sin åpenhet for menneskets mangfoldighet er Fugelli skeptisk til konformisme og søvngjengeri, og mer enn én gang har han uttrykt begeistring over ekstasen. Forklaringen er at vi har mer enn nok av noe, men for lite av noe annet. Vi er ikke underernært, men feilernært så det monner. Fugellis muntre, sinte, lekne og lærde bok minner oss både om hva vi mangler og hva vi ikke trenger." 
Thomas Hylland Eriksen, Morgenbladet

"Full av kunnskap og refleksjon, og likevel ikke akademisk ekskluderende i sin form. Forfatteren beveger seg som en Askeladd rundt i verden og viser frem skatter han finner underveis. " 
Kjersti Ulriksen, Prosa

Til toppen

Bøker i serien