Nordens Casablanca av Alf Skjeseth (Ebok)
Ebok

Nordens Casablanca (Ebok)

nordmenn i Stockholm under krigen

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 16.67 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243012172
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Nordens Casablanca
Under krigen flokket politikere, militære, spioner, lykkejegere og tusenvis av politiske flyktninger seg sammen i Stockholm - «Nordens Casablanca» på folkemunne. Minst 50 000 nordmenn søkte tilflukt i det nøytrale Sverige, og myndighetene bygde opp en egen statsadministrasjon med mer enn tusen ansatte.

Mens regjeringen satt i London, var den svenske hovedstaden hovedkvarter for kontakten mellom motstandsbevegelsen, norsk etterretning og eksilmyndighetene. Miljøet som oppstod her, var preget av maktkamp og intriger, og ulike holdninger til motstandskampen.

Nordens Casablanca samler trådene og gir for første gang en bred presentasjon av det norske eksilmiljøet i Stockholm. Vi møter politikere som Martin Tranmæl og Willy Brandt, Max Manus og andre motstandsfolk, vi får nytt innblikk i en likvidasjon i legasjonens lokaler, og vi kan leve oss inn i Stockholms frodige og stormfulle kunstnermiljø med blant andre Inger Hagerup, Helge Krog og dobbeltagenten og skuespilleren Sonja Wigert.

Alf Skjeseth (født 1952) fra Ringsaker er journalist i Klassekampen. Han har vært journalist i Dagbladet og NTB, samfunnsredaktør i Nationen og leder av Norsk Journalistlag. Han har tidligere utgitt boka «Osvald. Storsabotøren Asbjørn Sunde» sammen med Morten Conradi på Spartacus Forlag (2016).

Til toppen

Andre utgaver

Nordens Casablanca
Bokmål Innbundet 2018
Nordens Casablanca
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Alf Skjeseth: