Norge i et nøtteskall (Fleksibind)

- en rundttur i et majestetisk fjordlandskap

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202257088
Omtale Norge i et nøtteskall

Boka tar oss med på kanskje Norges mest spektakulære rundreise. På én dag opplever du med Voss som utgangspunkt Bergensbanens fantastiske trasé fra lavland til villeste høyfjell. På Myrdal overtar Flåmsbanen - et mesterverk av ingeniørkunst - og bringer deg via svimlende tur gjennom tunneler og hårnålsvinger fra høyfjell til fjord.

Du reiser så ut majestetiske Aurlandsfjorden og inn fjorden over alle fjorder: Nærøyfjorden. De stupbratte fjellsidene på nærmere 1800 meter, gnistrende fossefall og fjordens dunkle dyp med sel og niser forteller alt om hvorfor dette landskapet er på UNESCOs verneliste! På Gudvangen - det gamle vikingsete - går vi i land og tar turen opp gamle Stalheimskleivene - i sin tid Norges bratteste riksvei - hvor mektige fosser og skremmende krappe svinger holder pulsen oppe. Mindre vilt men vel så betagende er ferden videre i klassisk vestlandsnatur og brede bygder tilbake mot Voss.

Boka forteller det meste om natur, kultur og historie, fra jernalder og vikingtid til nåtid på denne utrolige rundreisen.

Boka er også utgitt på japansk og engelsk.

Til toppen