Norge i Sudan av Bibiana Dahle Piene (Ebok)
Ebok

Norge i Sudan (Ebok)

på bunnen av sola

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 20.04 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203295010
Kategori: Politikk og samfunn og Dokumentar og fakta
Omtale Norge i Sudan
Da verdens yngste nasjon ble til etter å ha utkjempet Afrikas mest langvarige borgerkrig, var det med Norge som fødselshjelper. "Norge i Sudan: På bunnen av sola" er historien om hvordan Norge har preget Sør-Sudans skjebne. Det er historien om hvordan norske hjelpeorganisasjoner vokste seg store på den gamle misjonsmarken. Om hjelpearbeidere som i solidaritet skaffet de sørsudanske opprørerne våpen, og norske politikere som banet vei for selvstendigheten. Det er historien om hvor lett det er å drømme om sitt eget land, og hvor vanskelig det er å bygge det.
I desember 2013 brøt det igjen ut krig i Sør-Sudan. I løpet av bare noen uker ble byer lagt øde og landet rasert. Nesten ett år senere er ingen fred i sikte.
"Glimrende om Norge i Sudan. Bibiana Dahle Pienes bok bør leses av alle med interesse for Afrika, bistand og Sør-Sudans spesielle historie."
Terje Vigtel, Bistandsaktuelt

"Bokens kanskje sterkeste side er dens troverdighet. Pienes arbeid vitner om en genuin undring, fascinasjon og frustrasjon som man bare kan få ved å ha tilbragt litt tid i landet. (...) Piene har skrevet en rystende og fascinerende bok. Man sitter igjen med en betimelig nyansering av bistandens effekter og norsk fredsarbeid."
Nikolai Hegertun, Minervanett

"En fantastisk innsiktsfull og grundig bok (...) En utrolig interessant bok for alle som har den minste interesse for Afrika og bistandsarbeide."
TM, magasinet Reiselyst

Til toppen