Norges kunsts historie i oldtid og middelalder. Bd. I (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Forlag: Messel forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276310733
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Norges kunsts historie i oldtid og middelalder. Bd. I
.Norges Kunsts Historie. Et Billede av den monumentale Kulturs Udvikling i vort Land fra de ældste Tider indtil Nutiden. var forfatterens tittel på verket.

Lorentz Dietrichson etterlot seg til sammen tolv hundre kvartsider håndskrevne manussider. Dette er den første samlede fremstillingen av Norges kunsthistorie, fra steinalderens ornamentikk til nyromantikkens inntreden i begynnelsen av 1890-årene. Manuskriptet var ferdig i manusform , men ble aldri utgitt i Dietrichsons levetid. Det ble liggende i Universitetets arkiv.
Dietrichson var vår første professor i kunsthistorie. Først nesten hundre år etter hans død, i 1991, kom den første delutgivelsen av dette verket: Norges Kunsts Historie - I det nittende Århundre. Norges Kunsts Historie - Renaissance og Dansketid kom i 1993 og først i år, i 2010, vil de gjenstående tre delene av manuskriptet publiseres som et tredje bind: Norges Kunsts Historie - I Oldtid og Middelalder.
Fofatteren var seg bevisst hvilken .alvorlig og ansvarsfuld Sag. det var å være .den første fremstiller af en Nations kunstneriske Udvikling..

Ved utgivelsen av det komplette verket vil originalmanuskriptet overlates til Nasjonalbibliotekets håndskriftsamling.

Til toppen