Normandie 1944 (Heftet)

kampen om brohodet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Forlag: Arve R. Pisani Publishing
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9781096860211
Kategori: Historie
Omtale Normandie 1944
Sommeren 1944 ble tusenvis av unge menn brutalt kastet ut i historiens heksegryte i Normandie. Omkring 300 av de heldige som overlevde kampene har generøst bidratt med sine opplevelser i denne bokserien.

Normandie 1944
Én serie, tre bøker.
. Bind 1, Kampen om brohodet
. Bind 2, Bare de døde kan holde linjene nå
. Bind 3, Kappløp mot kaos

Bind 1, Kampen om brohodet, tar for seg de første dramatiske dagene fra kvelden før D-Dagen og frem mot midten av juni. Det var en kamp på liv og død for de allierte for å sikre et fotfeste på Europeiske jord. På motsatt side a fronten kjempet de tyske soldatene en like desperat kamp for å kaste de allierte på sjøen igjen.

Bøkene baseres på mer enn 300 intervjuer med veteraner fra begge sider av fronten og en rekke primærdokumenter slik som «Combat Interviews, After Action Reports, ETHINT (European Theater Historical Interrogations), Military Studies, War Diaries, Small Unit Studies og upublisert manuskripter.

Veteranenes unike historier får frem kampene slik de fortonet seg for den menige soldat. Dette er historiene som ikke kommer frem i de militær historiske verkene. Dette er krigshistorie fortalt av de som deltok i første linje.

Serien «Normandie 1944» omhandler hele Normandie-felttoget slik det ble opplevd av soldatene på begge sider av fronten. Fra natten til 6. juni 1944, D-Dagen, og til slutten av august da 7. tyske armé og 5. tyske panserarmé var omringet og nær fullstendig tilintetgjort i Falaise-lommen. Les hvordan de krigstrette tyske veteranene opplevde disse dramatiske dagene.

Til toppen