Norsk jordbrukspolitikk (Heftet)

handlingsrom i endring

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 290
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788245017434
Kategori: Statsvitenskap
Omtale Norsk jordbrukspolitikk
Temaet i boken er endringer i myndighetenes handlingsrom for utforming av norsk jordbruks- og matpolitikk de siste årene og i tiden fremover. Handlingsrommet er i boken begrenset av fire vegger for jordbrukspolitikken: naturgitte forhold, teknologi, markedsforhold samt politiske og økonomiske rammer.
Den bærende idéen i boken er at handlingsrommet for norsk jordbrukspolitikk i liten grad kan påvirkes av jordbrukspolitikerne selv.
Boken viser at handlingsrommet fortsatt er stort nok for å føre en ambisiøs norsk jordbrukspolitikk. Men stadige endringer i handlingsrommet krever endringer i virkemiddelbruk og det å se nye muligheter. Boken fremmer kunnskap om det fremtidige jordbrukspolitiske mulighetsområdet snarere enn å argumentere for en bestemt politikk innenfor dette området.
Boken er skrevet av ledende forskere innen natur- og samfunnsvitenskap på matområdet. Den egner seg for politikere, forskere, studenter, ansatte innen offentlig forvaltning, næringsliv og interesseorganisasjoner, og andre med interesse i jordbrukspolitikk.

Til toppen