Norsk sokkel (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 292
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205482135
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Norsk sokkel
En gripende fortelling om velferdsstatens fotsoldater

På et hotell i Skien sitter en familiefar og forsøker å glede seg over at han ikke har kreft. Tretti mil lenger nord, på Lillehammer, forsøker svigermoren hans å finne ut av hvem hun skal bli nå som hennes alkoholiserte ektemann omsider har bestemt seg for å slutte å drikke. I Sogndal prøver en voksen sønn å få plass til mora si på sykehjem. I Trondheim strever en sju år gammel jente med å finne seg til rette i et nytt fosterhjem. Et gravid par på Jessheim får et rutinemessig tilbud om fosterdiagnostikk, mens en NAV-arbeider på tur til Kreta ikke klarer å nyte ferien fordi hun synes så synd på alle.
Norsk sokkel er fortellingen om Norge, og menneskene som bor der. Om deres drømmer, skuffelser og tilkortkommenheter, og om deres dypt menneskelige ønske om å være en bauta for andre.

Til toppen

Andre utgaver

Norsk sokkel
Bokmål Ebok 2015
Norsk sokkel
Bokmål Heftet 2016
Norsk sokkel
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Heidi Linde:

Anmeldelser av Norsk sokkel

"Det er både moro og frykteleg å lese om den norske veremåten og den norske skamkjensla. Norsk sokkel er ein av dei viktigaste romanane så langt i 2015."
Marta Norheim, NRK

"Heidi Lindes litterære kvaliteter kan det knapt settes spørsmålstegn ved. «Norsk sokkel» er blitt en original og lettflytende fortelling ..."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Morsomme scener avløses av rørende øyeblikk ..."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Et lite stykke Norge."
Dagens næringsliv

Til toppen