Norske amfibier og reptiler (feltherpetologisk guide) (Heftet)

Serie: Bli med ut! 9

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 77
Forlag: Tapir akademisk forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 9
ISBN/EAN: 9788251923453
Kategori: Naturvitenskap
Omtale Norske amfibier og reptiler (feltherpetologisk guide)
NORSKE AMFIBIER OG REPTILER (Feltherpetologisk guide) er ei handbok for identifisering og kartlegging av de norske herptilene (amfibier og reptiler). Alle 11 norske arter er behandlet, samt ytterligere 4 arter som kan finnes i norsk natur. Heftet presenterer bestemmelsesnøkler for egg, larver og metamorfoserte/voksne dyr, artsomtale med vernestatus og utbredelseskart, samt strektegninger og fotografier til hjelp i identifiseringa av artene og deres habitat. Også springamfibienes sang er omtalt. Det gis dessuten gode råd for feltarbeidet, metodikk for å finne artene og for selve registreringene.
Boka henvender seg først og fremst til amatørherpetologer og andre potensielle kartleggere av norsk herpetofauna, men også til naturforvaltere samt forelesere og studenter ved universiteter og høgskoler, til lærere og elever i alle skoleslag.
Dag Dolmen er dr. philos. og førsteamanuensis ved NTNU Vitenskapsmuseet.Han har forsket på norske amfibier siden 1970-tallet, spesielt på salamanderartenes habitat- og eto-økologi, dessuten zoogeografi, forsurningsproblematikk og bevaringsbiologi for amfibier og reptiler generelt. Han har skrevet mer enn to hundre vitenskapelige og populærvitenskapelige artikler og rapporterom herpetologi, ferskvannsøkologi og andre biologiske emner. Han er leder for Norsk Feltherpetologisk Forum.
Nytt opplag 2018 er revidert med noen feilrettinger samt et nytt kapittel: «Oppdateringer 2008 2018»

Til toppen

Bøker i serien