Norske kvinner i krig (Innbundet)

1939-1945

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 607
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203267512
Kategori: Historie

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Norske kvinner i krig
Under andre verdenskrig bidro Norges kvinner i alle deler av motstandskampen. Mange satte liv og helse på spill ved å engasjere seg i etterretning, flyktningtrafikk eller illegal presse, mens andre tok aktivt del i sabotasje og militær motstandsvirksomhet. Likevel er deres innsats som regel blitt feid under teppet. Dessuten har kvinnene selv ofte kviet seg for å stå fram med sine opplevelser.
Norges kvinner i krig fyller ut en stor, hvit flekk i okkupasjonshistorien. Mari Jonassen peker ikke bare på forsømmelsene som har preget tidligere fremstillinger. Hun får et nytt og langt mer sammensatt bilde til å tre fram, basert på hundrevis av intervjuer som til nå har ligget ubenyttet i arkivene på Norges Hjemmefrontmuseum. Boka byr på en mengde ukjente historier fra hele landet og er forsynt med et omfattende navneregister.

«Endelig får motstandskvinnene den oppmerksomheten de fortjener. I tillegg til at research og dokumentasjon er imponerende, er boka rett og slett spennende lesning. Her snakker vi om fortjente heltinner.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

Til toppen

Andre utgaver

Norske kvinner i krig
Bokmål Ebok 2020