Nyt livet (Innbundet)

en praktisk guide til et godt og langt liv

Forfatter:

Egil Fredheim (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 339
Forlag: Norsk bokforlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Disfruta la vida
Oversatt av: Fredheim, Egil
ISBN/EAN: 9788270074044
Kategori: Familie og helse
Omtale Nyt livet
Hva skjer når vi blir eldre? Forståelsen av aldringsprosessen har endret seg mer i de siste 50 år enn i løpet av de foregående 200 år. I lys av økningen i gjennomsnittlig levealder og produktivitet er det nødvendig å planlegge alderdommen tidlig og grundig. Det er viktig å ta hensyn til de praktiske aspekter ved å trekke seg tilbake og nyte sitt otium.Hva vil pensjonen beløpe seg til? Hvor mye bør jeg spare? Hvor vil jeg helst bo? Hva skal jeg gjøre ut av min tid?

Men viktigst er det å forberede seg mentalt for de endringer som den nye livssituasjonen medfører. Hvordan skal jeg bevare en positiv holdning i alt jeg tenker og gjør? Hvordan vil jeg takle hverdagen når styrke og ferdigheter svinner bort? Kan jeg være et godt eksempel for dem som står meg nær og legger merke til mine holdninger og handlinger? Vil jeg holde fast ved troen og håpet, eller vil jeg gi etter for mismot og fortvilelse?

"Julian Melgosa har skrevet en svært nyttig veiledning for hvordan vi kan planlegge og oppleve alderdommen på en god måte. Boken gir både et innblikk i forskningen på feltet og praktiske råd om hvordan man kan legge grunnlaget for en sunn og produktiv perioden i livet." John C. Cavanaugh, Ph. D. Kansler, Pennsylvania State System of Higher Education.

Til toppen

Flere bøker av Julián Melgosa: