Nytt perspektiv på organisasjon og ledelse (Heftet)

strukturer, HR, politikk og symboler

Forfatter:

og

Morten Skaug (Oversetter) Kari Marie Thorbjørnsen (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 558
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Reframing organizations
Oversatt av: Skaug, Morten og Thorbjørnsen, Kari Marie
ISBN/EAN: 9788205507678
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Nytt perspektiv på organisasjon og ledelse
Ny oppdatert utgave av en klassiker innen faget.

Bolman og Deals Nytt perspektiv på organisasjon og ledelse har vært en klassiker innen ledelsesfaget helt siden den første utgaven kom ut i 1984. Forfatterne bruker fire ulike fortolkningsrammer for å beskrive organisasjoner:
Den strukturelle rammen: Hvordan organisere og strukturere grupper og team for å oppnå best mulig resultater.
HR-rammen: Hvordan skreddersy organisasjoner for å tilfredsstille menneskelige behov, forbedre HR-ledelsen og skape en positiv dynamikk mellom mennesker.
Den politiske rammen: Hvordan takle maktbruk og konflikter, bygge koalisjoner, finslipe politiske evner og forholde seg til interne og eksterne rammebetingelser.
Den symbolske rammen: Hvordan skape en kultur som gir arbeidet en mening, forme et organisatorisk teater og bygge en lagånd gjennom ritualer, seremonier og historier.
Den sjette utgaven av boka er oppdatert med en rekke nye eksempler og nye forskningsresultater innen blant annet generasjonsforskjeller, virtuell ledelse, globalisering og krysskulturell kommunikasjon. Den anbefales for ledere på alle nivåer og studenter som studerer økonomi og administrasjon eller HR og ledelse.

Til toppen