Og slik er det også med deres barn av Nicolas Mathieu (Ebok)
Ebok

Og slik er det også med deres barn (Ebok)

roman

Forfatter:

Henninge Margrethe Solberg (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.58 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Leurs enfants après eux
Oversatt av: Solberg, Henninge Margrethe
ISBN/EAN: 9788205524316
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Og slik er det også med deres barn
Goncourt-vinnende oppvekstroman med sterk politisk og emosjonell nerve

August 1992, en industriby øst i Frankrike der fabrikken for lengst er nedlagt og folk er rastløse. Hetebølgen ligger kvelende over de stille dagene, og fjorten år gamle Anthony kunne ikke kjedet seg mer. Sammen med fetteren stjeler han en kano og drar for å spionere på folkene på nudiststranda ved innsjøen. Lite vet han at det er der han skal bli forelsket for første gang. At innen sommeren er over, skal alvoret nådeløst ha tatt plass i livet hans.
Stéphanie tilhører et annet sjikt enn Anthony, hun er populær, pen og vanker med pappaguttene. Likevel føler hun seg utilpass; hun lengter til hovedstaden og voksenlivets frihet. Og Hacine, innvandrergutten fra Marokko som er på full fart ut i en karriere som småkriminell, hva lengter han etter?
Og slik er det også med deres barn handler om de første forelskelsene, den famlende seksualiteten og den strevsomme ferden mot å finne ut av hvem man er. Samtidig er den en sterk skildring av en europeisk epoke der distriktene som før var bygd på solid industri, ikke lenger har noe å tilby de unge. Der klassetilhørighet fremdeles er det sosiale kompasset både voksne og ungdom styrer etter, og der skremmende mange faller utenfor.

Til toppen

Andre utgaver

Og slik er det også med deres barn
Bokmål Innbundet 2019