Økonomisk kriminalitet (Heftet)

Ledelse og samfunnsansvar

Forfatter:

Ove Olsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 416
Illustratør: Olsen, Ove
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202556228
Kategori: Organisasjon og ledelse
Fag: Etikk, Markedsføring, Organisasjon og ledelse, Pengekrav og inndrivelse
Nivå: Akademisk
Omtale Økonomisk kriminalitet

Økonomisk kriminalitet. Ledelse og samfunnsansvar gir en bred teoretisk og empirisk beskrivelse av økonomisk kriminalitet generelt og hvitsnippkriminalitet spesielt i Norge. Den introduserer bekvemmelighetsteori som en integrert forklaring på hvitsnippkriminalitet, der økonomisk motiv, organisatorisk mulighet og avvikende atferd er de utslagsgivende faktorene.

I bokens andre utgave er plasskrevende lister over navngitte hvitsnippforbrytere fjernet og temaene bedre balansert, i tillegg til at stoffet er oppdatert og utvidet med nye perspektiver.

Blant temaene som behandles i boken er

  • en modenhetsmodell for samfunnsansvar
  • varsling som informasjonskilde
  • gransking, deriblant situasjonsbestemt gransking og granskingsstrategier
  • en utviklingsmodell for kriminelle organisasjoner

Økonomisk kriminalitet. Ledelse og samfunnsansvar retter seg mot bachelorstudenter på siviløkonomstudier, økonomisk-administrative studier, og kriminologi-, politi- og jusstudier. Den er egnet for nettstudenter som vil tilegne seg en innføring i sentrale teorier om økonomisk kriminalitet og for praktikere som skal gjennomføre undersøkelser, utredninger, forvaltningsrevisjon, gransking eller utvidet revisjon ved mistanke om økonomisk kriminalitet. Boken er også egnet for ledere som vil vurdere kriminelle trusler i og mot virksomheten.

Å bekjempe økonomisk kriminalitet forutsetter kunnskap om både kriminaliteten og de kriminelle. Denne boken formidler kunnskap gjennom aktuelle norske eksempler, statistikk, beskrivelser, definisjoner og teorier.

Til toppen

Flere bøker av Petter Gottschalk:

Du vil kanskje også like