Økonomiske medlemsrettar i samvirkeforetak av Tore Fjørtoft (Ebok)
Ebok

Økonomiske medlemsrettar i samvirkeforetak (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 639
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.97 MB
Filformat: PDF
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788205476660
Kategori: Jus
Omtale Økonomiske medlemsrettar i samvirkeforetak
Boka gir ei systematisk framstilling av økonomiske medlemsrettar i samvirkeforetak, med særleg vekt på retten til utdelingar.

Kva slags økonomiske rettar kan medlemmane i eit samvirkeforetak ha? Kor omfattande kan dei vere? Og korleis skal økonomiske utdelingar frå foretaket fordelast mellom medlemmane? Spørsmåla blir drøfta i lys av samvirkeprinsippa og dei tilsvarande reglane for aksjeselskap. Hovudtemaet er norsk rett, men også internasjonal og utanlandsk rett blir trekt inn. Forfattaren har lagt stor vekt på å gi framstillinga ei praktisk forankring.
Boka vil vere nyttig for alle som støyter på samvirkerettslege spørsmål: leiarar og medlemmar i samvirkeforetak, advokatar, dommarar, forvaltingsjuristar, revisorar, rekneskapsførarar og andre.
Boka byggjer på doktoravhandlinga som forfattaren skreiv medan han var stipendiat ved Institutt for privatrett, Universitetet i Oslo. Bedømmingskomiteen uttalte mellom anna:
«Avhandlingen er velskrevet og argumentasjonen lett å følge. Avhandlingen inneholder gode analyser, og doktoranden har flere steder velbegrunnede oppfatninger om løsningen på rettsspørsmål hvor kildene ikke gir noe klart svar (?). Hovedinntrykket er at avhandlingen er et grundig arbeide som systematisk behandler rettsstoffet på et presist og høyt nivå.»
Tore Fjørtoft (f. 1973) er cand. jur. og Ph.D. i rettsvitskap. Han har tidlegare vore lovrådgivar i Justisdepartementets lovavdeling, og arbeider no i Advokatfirmaet Schjødt.

Til toppen

Andre utgaver