Om å utfordre vanen (Heftet)

Samtaler om litterær sakprosa

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202409593
Kategori: Språk
Nivå: Akademisk
Omtale Om å utfordre vanen

Om å utfordre vanen inneholder samtaler med 13 forfattere som alle på forskjellige måter skriver litterær sakprosa. Forfatterne omtaler tekstene sine som essay, reiseskildringer, biografi, artikler, ja, til og med et sakprosadrama er med. De er opptatt av å fornye sjangrene for å kunne framstille stoffet sitt på den måten de mener er best, og utfordrer på forskjellige måter sjangerkonvensjonene. Forfatterne krysser grenser mellom sakprosa og fiksjonslitteratur og mellom ulike sakprosasjangrer.

Samtalene i boka handler om hvordan forfatterne arbeider med bøkene sine, om sjanger, om gleden av å skrive, men også om etiske spørsmål knyttet til det å skrive om virkelige mennesker og begivenheter som har funnet sted. Boka inneholder i tillegg et generelt kapittel om hva som kjennetegner sjangeren litterær sakprosa.

De 13 forfatterne som er intervjuet, er Per Thomas Andersen, Marit Eikemo, Ottar Grepstad, Frode Grytten, Elisabeth Beanca Halvorsen, Jon Hellesnes, Carsten Jensen, Åsa Linderborg, Toril Moi, Wencke Mühleisen, Agnes Ravatn, Lars Fredrik Svendsen og Erik Tunstad.

Til toppen

Flere bøker av Norunn Askeland og Eva Maagerø: