Omtanke (Heftet)

en innføring i sykepleiens etikk

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 285
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205491656
Kategori: Sykepleie
Omtale Omtanke
Etiske utfordringer i sykepleien, belyst med prinsipper, teori og etisk diskusjon/argumentasjon.

Boken omhandler sykepleieetikkens idéhistoriske og filosofiske grunnlag. Den viser hvordan praktisk og konkret omtanke for syke har vokst fram i den vestlige kulturkrets og nedfelt seg i sykepleiens verdigrunnlag og etiske prinsipper. Samtidig gir boken en oversiktlig innføring i de viktigste etiske begrepene, teoriene og prinsippene som sykepleiefaget, medisinfaget og andre helsefag bygger på.
Boken gir en dagsaktuell og nyansert framstilling av noen av de mest brennende utfordringer og verdivalg som den praktiserende sykepleierstudent og sykepleier daglig står overfor. Sentrale etiske problemstillinger i klinisk sykepleie blir presentert og diskutert. I tillegg inneholder boken relevante studiespørsmål og forslag til litteratur for videre studier i sykepleieetikk.
Boken er særlig beregnet på bachelorstudiet i sykepleie, men er også aktuell for andre helsefagutdanninger, masterstudier og videreutdanninger i sykepleie og for sykepleiere og annet helsepersonell som er interessert i etikk.
I denne 2. utgaven av boken er særlig spørsmål om prioritering av helse- og omsorgstjenester grundigere behandlet, og aktuelle nye lovtekster og utredninger er presentert..

Til toppen

Andre utgaver

Omtanke
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Per Nortvedt: