Opp av asken av Jared Diamond (Ebok)
Ebok

Opp av asken (Ebok)

vendepunkter for nasjoner i krise

Forfatter:

Aleksander Melli (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 8.7 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Upheaval
Oversatt av: Melli, Aleksander
ISBN/EAN: 9788243013117
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Opp av asken
Diamonds monumentale trilogi er komplett!
Jared Diamonds bruk av historie, geografi, biologi og .antropologi har tegnet de helt store bildene av menneske.samfunnenes utvikling. Med Våpen, pest & stål og .Kollaps endret han vår forståelse av hvorfor sivilisasjoner .blomstrer eller går under. I Opp av asken legger han til en psykologisk dimensjon: Kan nasjoner møte kriser på .nesten samme måte som mennesker takler traumer?
Diamond sammenligner hvordan seks land har overlevd dramatiske omveltninger. Japans tvungne åpning mot Vesten i 1853, Finlands vinterkrig mot Sovjetunionen, Chiles og Indonesias brutale statskupp og de store transfor.masjonene til Tyskland og Australia etter krigen. Disse krisene var høyst forskjellige, men landene taklet dem ved å innta nye nasjonale identiteter. Gjennom erkjennelse av ansvar, smertefull selvvurdering og ved å gjøre .selektive forandringer gjorde de krisene om til .vendepunkter i sin historie.
I bokas siste del tar Diamond for seg det han mener er de mest akutte truslene mot USA, Japan og resten av verden. Demokratiene er under press, atomtrusselen reell, og vi går inn i en tid preget av klimaendringer og ressurs.mangel. Er det vår evne til å lære av fortiden som kan redde oss alle?

Til toppen

Andre utgaver

Upheaval
Engelsk Innbundet 2019
Opp av asken
Bokmål Innbundet 2019
Upheaval
Engelsk Heftet 2020
Upheaval
Engelsk Heftet 2020

Flere bøker av Jared Diamond: