Oppgaver i arbeidsrett (Heftet)

Forfatter:

Finn Graff (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 112
Illustratør: Graff, Finn
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202337698
Kategori: Jus
Omtale Oppgaver i arbeidsrett

Oppgaver i arbeidsrett er et praktisk hjelpemiddel for å lære arbeidsrett. Boka er oversiktlig og lett å finne fram i. Blant annet løfter forfatteren fram sentrale elementer ved hjelp av margkommentarer. Oppgaveheftet er inndelt etter de samme temaene som boka Styring og vern. Arbeidsrett i offentlig sektor, men kan selvfølgelig brukes i tilknytning til andre teoretiske framstillinger av arbeidsrett.

I del 1 gir forfatteren noen generelle råd om det å skrive oppgaver, og hun kommenterer en konkret høyesterettsdom for å illustrere hvordan et juridisk resonnement skal bygges opp.

Del 2 inneholder praktiske oppgaver knyttet til ulike deltemaer som ansettelse, diskriminering, lønn, ferie, oppsigelse, avskjed etc. Hvert deltema avsluttes med kontrollspørsmål.

Del 3 inneholder eksamensoppgaver. De er dels hentet fra bachelorstudiet i Administrasjon og ledelse (tidligere Offentlig styring), og dels hentet fra videreutdanningsstudier i ledelse og arbeidsrett. Eksamensoppgavene består gjerne av praktiske oppgaver med problemstillinger fra flere delteamer, og flere inneholder også teorioppgaver. Til slutt i del 3 er et eksempel på en god besvarelse av en eksamensoppgave som inneholder både praktisk oppgave og teorioppgave.

Oppgaver i arbeidsrett er beregnet på de som studerer arbeidsrett ved høyskoler og universiteter og på ledere, personalmedarbeidere, fagforeningsrepresentanter og andre som ønsker å lære mer arbeidsrett.

Til toppen

Andre utgaver

Oppgaver i arbeidsrett
Bokmål Heftet 2013
Oppgaver i arbeidsrett
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Gerd Engelsrud: