Oppløsningen av det estetiske (Heftet)

kunstteori og estetisk praksis

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 296
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215035109
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Oppløsningen av det estetiske
Dagens kunstfelt er så mangfoldig at ideen om et felles kunstbegrep er problematisk. Hva er sammenhengen mellom maleri, skulptur, litteratur, musikk, film og foto - og installasjoner, performative hendelser og åpne kunstpraksiser? Gir det i dag fortsatt mening å forstå kunstpraksis under kategorien estetikk? Eller sørger mangfoldet av kunst for en oppløsning av det estetiske? Og hva er forbindelsene mellom kunst og livsverden, kroppen, vår egen samtid og det politiske?

I denne boken drøftes konkrete kunstverk og sentrale teoretikere innenfor det kunstfilosofiske feltet fra Kant og inn i vår egen samtid. Antologien er fagfellevurdert og gir ny innsikt i hvordan levende kunstkritikk, filosofi og kunstpraksis kan kaste lys over vår egen samtid og selvforståelse. Boken henvender seg til alle som arbeider innenfor kunstfeltet - både teoretisk og utøvende.

Bokens redaktører er Ståle Finke, professor i filosofi, og Mattias Solli, postdok, begge ved Institutt for filosofi og religionsvitenskap, NTNU. Øvrige bidragsytere er Lovisa Andén, Solveig Bøe, Espen Dahl, Kaja Schjerven Mollerin, Gustav Jørgen Pedersen, Marit Paasche, Kaja Jenssen Rathe, Ingebjørg Seip, Brit Strandhagen, Silje Harr Svare og Cato Wittusen.

Til toppen