Øre for musikk (Innbundet)

om å undervise i hørelære

Serie: NMH-publikasjoner 2016:3

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 270
Forlag: Norges musikkhøgskole
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Nynorsk
Serie:
Serienummer: 2016:3
ISBN/EAN: 9788278532188
Kategori: Pedagogikk
Omtale Øre for musikk
Øre for musikk er en lærebok om hvordan man kan undervise i hørelærefaget.

Gehørutvikling er viktig som en integrert del i all instrumentalopplæring og generell musikkutøving. Øre for musikk er den første boka som tar for seg hørelærefaget i et pedagogisk og didaktisk lys med utgangspunkt i faget slik det har utviklet seg i Norden.

Hvordan undervise i hørelære? Hvordan integrere hørelære i instrumentalundervisningen? Øre for musikk belyser disse spørsmålene gjennom et bredt spekter av innfallsvinkler: faghistorie, didaktiske betraktninger, melodi, rytme, harmonikk, lytting, notelesing, intonasjon, absolutt gehør, forskning i faget, informasjonsteknologi, improvisasjon, gehørtrening.

Noen kapitler er skrevet om siden forrige utgave, som kapitlet om digitale verktøy og hørelæreundervisning, og forskningskapitlet.

Boka henvender seg til alle som underviser i hørelærefaget på ulike nivåer, til studenter som fordyper seg i hørelære og hørelæremetodikk, og til instrumentallærere som ønsker å knytte gehørutvikling til instrumentalundervisningen. Øre for musikk er et samarbeid mellom flere gehørlærere ved norske høgskoler og universiteter.

Til toppen

Bøker i serien