Organisasjon og ledelse (Heftet)

i helsefag og sykepleie

Forfatter:

David Keeping (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 224
Illustratør: Keeping, David
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205522725
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Organisasjon og ledelse
Organisasjon og ledelse - i helsefag og sykepleie gir en innføring i begreper, teorier og fenomener som er relevante for å lede og organisere arbeid i helse- og omsorgssektoren.

Boka er inndelt i tre deler. Den første delen omhandler ledelse, og belyser ulike ledelsesteorier samt hvordan ledelse kan relateres til kjønn og mangfold.
I del 2 drøftes forutsetningene og rammene for ledelse, og viser betydningen av å sette pasienten i sentrum for samhandling.
Del 3 omhandler kvalitet og kvalitetsutvikling, og knyttes til innovasjon og endring. I tillegg belyses arbeidshelse og pasientorientert ledelse.
Hensikten med denne boka er å vise hvordan organisering og ledelse er viktige faktorer for helsepersonell uansett hvor og på hvilket nivå man arbeider. Målet er å bidra til utvikling av leserens egne ledelsesferdigheter, samt skape forståelse for viktigheten av organisering og ledelse i helseorganisasjoner.
Boka henvender seg til både praktikere, ledere og studenter, og stoffet er formidlet i et tilgjengelig og klart språk. Kunnskapen som presenteres, er forskningsbasert, men relateres også til konkrete eksempler fra praksis. Figurer, caser og oppsummeringer er godt egnet til å kunne oversette kunnskapen til leserens egen kontekst.

Til toppen

Flere bøker av Kari Ingstad: