Organisasjonskultur (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 249
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215007823
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Organisasjonskultur
Hva er organisasjonskultur og hvorfor er det viktig å forstå kulturen i egen organisasjon? Hvordan påvirker organisasjonskulturen bedriftens prestasjoner og medarbeidernes innsats? Hva gjør at to bedrifter innenfor samme bransje utvikler helt ulike organisasjonskulturer? Og hva kan man gjøre for å påvirke kulturen i egen organisasjon?
Dette er blant spørsmålene som drøftes i denne velskrevne innføringsboken i organisasjonskultur. Boken henvender seg først og fremst til studenter ved universiteter og høyskoler, men vil også være nyttig for organisasjonskonsulenter, ledere og alle medarbeidere som er interessert i å forstå, kartlegge og utvikle egen organisasjonskultur.

4. utgaven er gjennomgående grundig revidert og oppdatert. Mange nye og aktuelle norske eksempler er beskrevet. I tillegg har forfatteren skrevet om og forsterket temaene om endring av organisasjonskultur og kulturelle utfordringer ved fusjoner og oppkjøp.

«Forfatteren makter i betydelig grad å koble teori og praksis til hverandre. Samtidig er bokas språk klart og leservennlig. [...] Derfor har det vært svært kjærkomment å fordype seg i Henning Bangs spennende og velskrevede bok om organisasjonskulturen. [...] Denne boka må sies å utgjøre et verdifullt og etterlengtet bidrag til økt bevisstgjøring om et svært sentralt tema.»
Dag Roaldset (Høgskolelektor, HiBu) i Bedre Skole 4/2012

Til toppen

Andre utgaver

Organisasjonskultur
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Henning Bang: