Organisatorisk tillit (Heftet)

grunnlaget for samarbeid i nettverkenes tid

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 193
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245023428
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Organisatorisk tillit
Tillit er en grunnleggende egenskap for vellykket samarbeid i kunnskapsbaserte organisasjoner. Likevel kan det virke som om tillitsbasert samarbeid stadig er vanskeligere å utvikle i mange av dagens organisasjoner. Spørsmålet er om det fremdeles er mulig å utvikle tillit slik vi kjenner det i dag, når kommunikasjon i økende grad foregår via digitale nettverk, samarbeidsrelasjonene er flyktige og organisasjonenes grenser mot omverdenen blir mer uklare. Bør tillit utvikles på nye måter i organisasjoner i stadig endring, eller kan en heller satse på enklere former for tillit?
Denne boken diskuterer sentrale teoretiske perspektiver på tillit, og organisatoriske prosesser der dette kan utvikles, befestes eller svekkes. Med utgangspunkt i en forståelse av tillit som et flerdimensjonalt fenomen, diskuterer boken hvordan organisasjoner på ulike måter kan legge til rette for en mer aktiv tillit.
Tom Erik Julsrud (ph.d.) er forskningsleder ved TØI, tidligere førsteamanuensis ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og seniorforsker ved Telenor R&I.

Til toppen