Ørret av Lars Nilssen (Ebok)
Ebok

Ørret (Ebok)

en beretning om hvordan kunstig befruktning, utenlandske gener og naiv driftighet skapte Norges nasjonalfisk

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 14.17 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Vega forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282115339
Kategori: Jakt og fiske
Omtale Ørret
En beretning om hvordan kunstig befruktning, utenlandske gener og naiv driftighet skapte Norges nasjonalfisk.
En skogsarbeider hugger seg i beinet på Finnskogen. Året er 1845. Med denne ulykken starter Norges moderne ørrethistorie. På egen hånd lærer den halte tømmerhuggeren å manipulere ørretbestandene i nærområdet sitt ved hjelp av kunstig befruktning. Kunnskapen bidrar til å spre ørreten over hele landet og gjøre den til Norges nasjonalfisk.
Ikke noen annen skapning har blitt satt ut i et slikt omfang i norsk natur. Den har måttet bryne seg på alt fra tukling med gener og konkurranse fra utlandet til sur nedbør, en ekspanderende kraftverkindustri og ihuga sportsfiskere. Og hele veien har driftige menn kommet med anbefalinger, føringer og lover hvor naturens mangfold og egne prosesser har måttet vike.

Med et brennende engasjement forteller Lars Nilssen om hendelser og enkeltpersoner som har spilt en viktig rolle for den norske ørreten, og ikke minst deler Lars av sine egne erfaringer og opplevelser - som da han fanget ur-ørreten i Frognerparken.

Dette er fortellingen om ørretens moderne historie i Norge - et viktig bidrag til den norske kulturhistorien og et eget kapittel i norsk forvaltningspolitikk.

Lars Nilssen er regissøren og fotografen bak NRK-serien "På fisketur med Bård og Lars", fluefisketrilogien "Tørrfluelandet" og VGTV-serien "Lars og Lars Blogg TV".

Til toppen

Andre utgaver

Ørret
Bokmål Innbundet 2017
Ørret
Bokmål Heftet 2018