Oversiktsbøker, familie-, arve- og erstatningsrett (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Forlag: Cappelen Damm akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202367091
Kategori: Jus
Omtale Oversiktsbøker, familie-, arve- og erstatningsrett
Pakke bestående av bøkene Oversikt over familieretten, Oversikt over arveretten og Oversikt over erstatningsretten. Bøkene er godt egnet som et første hjelpemiddel for alle som trenger en oversikt over familieretten, arveretten og/eller erstatningsretten. De er også nyttige som en innføring i fagene for studenter på universitets- og høyskolenivå.


Oversikt over familieretten behandler alle sentrale spørsmål innenfor familieretten. Boken tar opp reglene om ekteskapsinngåelse og -oppløsning, formuesforholdet mellom ektefeller og delingen av formuen ved separasjon og skilsmisse. Videre tar boken opp de rettslige spørsmålene som reiser seg mellom samboere både under samlivet og hvis de går fra hverandre. Boken behandler også forholdet mellom barn og foreldre, både når barnet bor sammen med foreldrene og barnets stilling ved et samlivsbrudd mellom dem. Ekteskapsloven og barneloven er gjengitt i sin helhet, i tillegg til skjema for ektepakt.


Oversikt over erstatningsretten gir en samlet fremstilling av erstatningsrettens regler. Boken tar opp de sentrale spørsmålene vedrørende ansvarsgrunnlag, årsakssammenheng og grensene for de erstatningsmessige skadene. Videre behandler boken de rettslige spørsmålene som reiser seg ved erstatningsutmålingen. Skadeserstatningsloven og bilansvarsloven er gjengitt i sin helhet.


Når en person dør, finnes det en rekke regler om hva som skal skje med avdødes eiendeler og forpliktelser. Oversikt over arveretten behandler alle sentrale spørsmål innenfor arveretten og gir en innføring i reglene som kommer til anvendelse ved en persons død. Boken inneholder også eksempler på hvordan man skriver et testament, og de sentrale paragrafene fra arveloven er gjengitt.

Til toppen