Overvåket (Ebok)

Edward Snowdens, NSA og overvåkningsstaten

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter) Gunnar Nyquist (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 6.93 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: No place to hide, the NSA and the U.S. Surveillance State
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind og Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788202440398
Kategori: Politikk og samfunn og Dokumentar og fakta
Omtale Overvåket

Sommeren 2013 sjokkerte IT-teknikeren Edward Snowden en hel verden da han til avisen The Guardian lekket graderte opplysninger fra innsiden av det amerikanske etterretningssystemet. Dokumentene viste at USA over flere år hadde bedrevet omfattende overvåkning av egne og utenlandske borgere.
Glenn Greenwald var Snowdens kontaktperson i avisen, og mannen som stod mellom varsleren og verden. I Overvåket forteller han hele historien bak lekkasjen, og kommer med nye store avsløringer. Ved hjelp av Snowden og hans unike materiale avdekker han hvordan folk verden over bruker dataprogramvare uten å vite at de blottlegger seg selv, og uten å bevisst å ha gitt sitt samtykke til det. Den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA overvåker ifølge Greenwald millioner av amerikaneres telefontrafikk, og myndighetene har adgang til dataene til Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube og Apple.

I Norge forsøker e-tjenesten å berolige oss med at opplysninger om norske statsborgere bare blir delt med utenlandsk etterretning dersom det er i «Norges interesse». Greenwald kjøper ikke denne forklaringen, og mener vi alle må bli mer kritiske til amerikanske og egne myndigheters overvåkning av privatpersoner på nettet.

Til toppen

En thriller som kan skremme vettet av deg - fordi den er sann.
Andreas Wiese, Dagbladet
Anmeldelser Overvåket

«Den spektakulære historien om Edward Snowdons uredde avsløring av omfattende amerikansk og britisk etterretning, ryster oss.»
Torstein Hvattum, Aftenposten

«Glenn Greenwalds bok om Snowden-avsløringene er ikke for de lettskremte. Erna og Jens bør pugge den.(...)Nå bør de lese Greenwalds Snowden-bok, for å forstå hvorfor det er så viktig.»
Frode Bjerkestrand, Bergens Tidende

«En thriller som kan skremme vettet av deg - fordi den er sann. (...) Boka er godt skrevet og oversatt, selv om midtpartiet tidvis blir svært teknisk - dette er jo avsløring av teknologiske virkemidler. Greenwald er overbevisende. Selv om han i partier kan virke paranoid, har han også gode grunner til å være det. Og nok en gang bekreftes bildet av Edward Snowdens personlige mot, integritet og viktige varsling. Norskvesteuropeiskeropeiske myndigheter kommer aldri til å gi ham asyl. Ikke fordi han ikke fortjener det, men fordi de selv har skitt på vingene, og fordi de aldri ville våge.»
Andreas Wiese, Dagbladet

«Den amerikanske journalisten Glenn Greenwald gir en god introduksjon til hva Snowden-saken handler om.»
Bjørn Gabrielsen , Dagens Næringsliv

Til toppen