Overvåket (Heftet)

Edward Snowden, NSA og overvåkningsstaten

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter) Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: No place to hide
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind og Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788202477561
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Overvåket

Etterretningsanalytikeren Edward Snowdon er i dag etterlyst av amerikanske myndigheter for spionasje etter at han sto fram som kilden til omfattende lekkasjer om amerikansk overvåking av data- og teletrafikk. Glenn Greenwald var den som fikk Snowdens avsløringer publisert allment. Han har fått full tilgang til dokumentene og var den eneste som intervjuet han før og etter Snowden rømte USA.

Til toppen

En thriller som kan skremme vettet av deg - fordi den er sann.
Andreas Wiese, Dagbladet

Andre utgaver

Overvåket
Bokmål Innbundet 2014
Overvåket
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser av Overvåket

«Den spektakulære historien om Edward Snowdons uredde avsløring av omfattende amerikansk og britisk etterretning, ryster oss.»
Torstein Hvattum, Aftenposten

«Glenn Greenwalds bok om Snowden-avsløringene er ikke for de lettskremte. Erna og Jens bør pugge den.(...)Nå bør de lese Greenwalds Snowden-bok, for å forstå hvorfor det er så viktig.»
Frode Bjerkestrand, Bergens Tidende

«En thriller som kan skremme vettet av deg - fordi den er sann. (...) Boka er godt skrevet og oversatt, selv om midtpartiet tidvis blir svært teknisk - dette er jo avsløring av teknologiske virkemidler. Greenwald er overbevisende. Selv om han i partier kan virke paranoid, har han også gode grunner til å være det. Og nok en gang bekreftes bildet av Edward Snowdens personlige mot, integritet og viktige varsling. Norskvesteuropeiskeropeiske myndigheter kommer aldri til å gi ham asyl. Ikke fordi han ikke fortjener det, men fordi de selv har skitt på vingene, og fordi de aldri ville våge.»
Andreas Wiese, Dagbladet

«Den amerikanske journalisten Glenn Greenwald gir en god introduksjon til hva Snowden-saken handler om.»
Bjørn Gabrielsen , Dagens Næringsliv

 

Til toppen