Øyeblikkets lys (Innbundet)

Forfatter:

Turid Farbregd (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 420
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hetken hohtava valo
Oversatt av: Farbregd, Turid
ISBN/EAN: 9788249511655
Kategori: Romaner
Omtale Øyeblikkets lys
Finstemt familieroman om hvordan verdensbegivenhetene og tidens gang preger en helt vanlig familie.

Unge Esko sitter på tribunen under åpningsseremonien til sommer-OL i Tokyo i 1964. Billetten har han fått som belønning for fremragende salg av japansk elektronikk i Finland. Han er midt i begivenhetenes sentrum, framtida ser lys ut, hjemme venter den flotte, gravide kona Liisa og sønnen Esa. Den amerikanske drømmen er blitt en realitet - også i den finske provinsen.

Snaut femti år senere er det slutt på drømmene. Liisa har flyttet til hovedstaden for å leve sitt eget liv, Esko har kjøpt seg hus i Florida, og Esas store kjærlighet, feministen Marjaana, har for lengst gått fra ham. Dattera Miia har han nesten ingen kontakt med lenger.

For å forstå hva som skjedde - og for å forklare det for Miia - setter Esa seg ned og skriver. Idet linjene trekkes fra de optimistiske sekstiåra, gjennom økonomiske nedgangstider, til det uoversiktlige nye årtusenet, prøver han å finne ut hvorfor livet ikke ble slik han hadde sett for seg. Hvor ble det av kjærligheten og de samlende øyeblikkene? Hva skjedde med familiebåndene, med drømmene - med livet selv?

Til toppen

Andre utgaver

Øyeblikkets lys
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Juha Itkonen:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: