På randen av Vigeland (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 72
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202621544
Kategori: Romaner og Essays og antologier
Omtale På randen av Vigeland

Roy Jacobsens bejublede fortelling om sin barndoms mange besøk i Vigelandsparken og morens mystiske tannlegetimer - nå som egen bok med fotografier. Denne personlige teksten er et must for alle Jacobsen-lesere.

"Teksten utvider ikke bare kunnskapen om Vigelands kunst, men nærmer seg noe jeg forstår som drivkrefter i Roy Jacobsens forfatterskap, med dets umåtelig sterke, sammensatte kvinnefigurer. Å gjøre det usynlige slitet synlig, er ikke minst et mål for hans nyeste romanserie fra Barrøy på Helgelandskysten.(...) "Essayet er forferdende, oppskakende og oppmuntrende." Tom Egil Hverven, Klassekampen.

"Jeg hadde ikke trodd at en av årets fineste leseropplevelser skulle dukke opp i en antologi om Oslo kommunes kunstsamling" Sarah Sørheim, Aftenposten

Til toppen

Denne lille, vakre boken må bli tidenes gave, og en kilde for litteraturgranskerne – her er mang en nøkkel til Roy Jacobsens forfatterskap.
Guri Hjeltnes, VG

Andre utgaver

På randen av Vigeland
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Roy Jacobsen:

Anmeldelser På randen av Vigeland

«På vakkert vis veves Roy Jacobsens familiehistorie sammen med Vigelandsparkens mange hjørner og veier, granittfigurer og sinnsstemninger. [...] Få kan skrive som Roy Jacobsen – og her er han på sitt aller beste. Når det nå er hans eget liv han forteller fra, er det både klokt og vakkert gjort. Stedvis også brutalt – men likevel dempet, med små bokstaver.»
Vebjørn Rogne, Bok365 (terningkast 6)

«Smertefullt og vakkert om oppvekst og Gustav Vigelands skulpturer.»
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen (terningkast 5)

På randen av Vigeland er Roy Jacobsen i særklasse, i utsøkt språk og komposisjon. Denne lille, vakre boken må bli tidenes gave, og en kilde for litteraturgranskerne – her er mang en nøkkel til Roy Jacobsens forfatterskap.
Guri Hjeltnes, VG (terningkast 6)

Skrevet med en språklig klarhet og gripende patos som farger skriftstykket med høytid.
Finn Stenstad, Tønsberg Blad

For en liten skatt det er!
Tor Hammerø, Nettavisen

Til toppen