På tomannshånd av Craig Brown (Ebok)
Ebok

På tomannshånd (Ebok)

101 merkverdige møter

Forfatter:

Knut Johansen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.92 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: One on one
Oversatt av: Johansen, Knut
ISBN/EAN: 9788275477765
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale På tomannshånd
Tre historiske håndtrykk er alt som skiller Rasputin fra Paul McCartney. Komikeren Craig Brown ble besatt av kjeden av virkelige møter mellom kjente personligheter, og begynte å samle på disse møtene. Resultatet er en bok som overrasket alle og ble en av de mest anerkjente bøkene året den kom ut.

Det hele startet ved at Craig Brown selv kom tett på den tidligere statsministeren i England, Edward Heath på et politisk møte i 1987. I årene som fulgte dukket Heath opp i ulike tekster og bøker som Brown leste, i møte med ulike personligheter. «Fra Walter Sickert til Edward Heath til Terence Stamp: Jeg ble avhengig av disse rare, tilfeldige nedslagene. Så fort jeg kom over et uvanlig møte mellom personer som egentlig ikke passet sammen, så noterte jeg det ned, i håp om at jeg senere kunne få alle sammen til passe sammen i en lang link.»

Slik startet Brown å skrive På tomannshånd. 101 merkverdige møter, og det førte til en bok som ikke ligner noen annen: En glitrende litterær kjede av tilsynelatende tilfeldige hendelser, hvor vi hopper fram og tilbake i historien mens vi følger en serie av møter mellom berømtheter. Craig Browns finurlige og fascinerende litterære lek spenner fra slutten av det 19. århundre til begynnelsen av det 21., fra Moskva til California, og fra Elvis Presley til Marcel Proust. Det er en bok om kjendiser og glamour. Men framfor alt er det en bok om forfengelighet og forgjengelighet, om tilfeldigheter og tristesse, om hvor små vi er i møte med tidens gang og skjebnens spill. Like friskt og fiffig som champagne - like skarpt og svart som ekte russisk kaviar. En ekte lesefest.

Craig Brown er en kjent engelsk forfatter, komiker og satirist. Han har gitt ut en rekke bøker, men er kanskje mest kjent i hjemlandet for sine syrlige imitasjoner av kjente personligheter i magasinet Private Eye.

Til toppen

Andre utgaver

På tomannshånd
Bokmål Innbundet 2014