Palestina på Jesu tid (Innbundet)

Spennende, skremmende og fascinerende

Forfatter:

Eivind Motland (Illustratør) Fartein Valen-Sendstad (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 262
Illustratør: Motland, Eivind og Valen-Sendstad, Fartein
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276346404
Kategori: Religion, historie og filosofi
Fag: Religion
Nivå: Akademisk
Omtale Palestina på Jesu tid
De fleste har et bilde av Palestina på Jesu tid fra søndagsskole og barneskole. Dette omfatter en rekke bilder av naturen, kulturen og livet den gang.

Hvordan var livet i Palestina på Jesu tid? Hvordan levde folk i de store byene og på landsbygda? Hvilke forskjeller var det mellom villaene i Sepphoris og gårdsrommet i Kapernaum?

I boka Palestina på Jesu tid dokumenterer Fartein Valen-Sendstad gjennom nyere forskning at mye i det gamle bildet ikke stemmer. Forfatteren har derfor sett det som mål å få fram vesentlige strukturer i datidens samfunn, i politikk, religion og kultur.

Herodes den store gjorde det avsidesliggende beltet Palestina til et utstillingsvindu for gresk-romersk arkitektur og kultur. Med spade (arkeologi) og tekst (fremfor alt Josefus) kan vi rekonstruere byer, hippodromer, teater og palasser. Det er utfordrende å følge Herodes både som utenrikspolitiker og på hjemmebane, og vi får høre hvordan han på en utmerket måte greide å spille på lag med datidens ledere, men slet med å skape ro og fred i sitt eget hus.

Forskere har hevdet at spørsmålet etter den historiske Jesus er blitt det samme som spørsmålet etter det historiske Galilea. Forfatteren tar denne utfordringen og forsøker å gi et bilde av livet slik det var i Galilea på Jesu tid, samtidig som det trekkes noen linjer i retning den historiske Jesus.

Til toppen